Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Rumburk - Neratovice

21. 3. 2011

 Po dvojutkání v Mnichově Hradišti jsme čekaly tři soboty na další důležitou výhru. V sobotu 19.3. se v domácím prostředí odehrálo poslední mistrovské dvojutkání 2.ligy. Výhra obou zápasů byla velmi důležitá. Pro naše hráčky bylo připravené perfektní zázemí. Velká podpora byla nejen z lavičky střídajích hráček, ale hlavně od fanoušků, kteří se společně s námi přišli rozloučit se soutěží. Vytvořili nádhernou atmosféru, která byla úžasná a dokázala vyhecovat naše hráčky k neskutečnému výkonu. 

První zápas vypadal jednoduše, přesto se musel držet tvrdý servis a co nejvíce tak neumožnit soupeřkám k rychlé hře. V poli se vybíralo, při útokách vykrývalo, často jsme si mohli dovolit rychlou hru z hlavního kůlu nebo rychlíkem ze středu a rozhodit tak vysoký dvojblok. Nedá se říci, že by hned první set byl s přehledem, ale meli jsme ho pod kontrolou a skončil výhrou 25:21. Ve druhém setu už byl rozdíl větší, která se udržel od začátku až do konce setu, 25:16. Stačila ještě jedna výhra a mohli jsme se radovat z vyhraného utkání. třetí set se ale obrátil ve prospěch Neratovic, a tím stáhli skóre na 1:2. My se ale nedali a ve třetím setu jsme to dotáhli do úspěšného konce a vyhráli 3:1. Po posledním bodu v koncovce následovalo vítězné kolečko všech hráček.

O pauze, před druhým zápasem, nás čekalo příjemné posezení u kávy, kterou nám zařídil Pepíno Plíhal se svým kávovarem :) Pauza mezi zápasy byla dostačující, hlavně na nabrání sil do druhého utkání. 

V půl druhé začlo rozcvičování obou družstev a přesně ve 14.00 se ozvala píšťalka, která zahájila druhé utkání. Šlo nám o výhru a udržení se nad M.Hradištěm. První set byl velmi jednoduchý a rychlý. Nedařil se nám příjem, tím pádem náš útok nemohl být tak razantní. Skončil ostudou 11:25. Do dalšího setu jsme šli s větší zodpovědností, ale bohužel se taky nedařilo a opět jsme prohrály 17:25. Představa o výhře druhého utkání se pomalu rozplývala. Do třetího setu jsme však nastoupili s pocitem, že není co ztratit. Opět jsme přitvrdili ze začátku servisem a udělali si vícebodový náskok. Získávali jsme opět jistotu na útoku, byl razantnější. Příjem se dařil a velmi nám pomáhali fanoušci, kteří nás svým povzbuzováním vyburcovali k parádnímu výkonu. Třetí set jsme vyhráli 25:21 a do dalšího jsme šli s chutí vyrovnat. Najednou, jako by se něco probudilo. Každý měl chuť hrát, málo se kazilo a šikovně se ulívalo. Čtvrtý set byl vyrovnávací na 2:2 a to 25:19. Následoval rozhodující set. Napětí v hale stoupilo, nervozita na hřišti také. Teď už se to muselo dokončit vítězstvím, jinak by následovalo  po tak těžkém boji zklamání. Každý bod, každá chyba rozhodovala. Už od začátku byla pranice o  body, dlouhé výměny, vyškrábnuté míče od země. Byl to nádherný volejbal, který si každý užíval, jak hráčky, trenér, tak i fanoušci. Přišla na řadu koncovka, kde jsme měli náskok 12:8. Ten byl skoro srovnán,ale v závěru jsme hodně zapracovali na bloku a položili rozhodující míče. Druhý zápas tedy skončil důležitou výhrou v pátém setu 15:12. Opět jsme si neodpustili vítězné kolečko, vítězné obejmutí, radostné plácnutí s trenérem a děkovné tleskání fanouškům, kteří nám velmi pomohli s dalším krásným sportovním zážitkem ! :)  

Velké poděkování patří trenérovi Petru Dopitovi za veškerá zajištětí a hlavně trenérskou podporu. Dále také náší zapistovatelce Marušce Dopitové, která se díky našemu výmyslu, jít poprvé do ligy, musela naučit téžkému zápisu :) a také Pepču Plíhalovi, který nám vždy v domácím prostředí zařídil perfektní kákový servis !

JEŠTĚ JEDNOU VELKÝ DÍK !! 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář