Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mnichovo Hradiště - Rumburk

13. 2. 2011

Po čtyřech nevydařených dvojutkáních nás opět navštívilo štěstí. Dne 12.2.2010 jsme cestovali na dvojzápas do Mnichova Hradiště, kde byla potřeba vyhrát.

Do prvního utkání se nastoupilo s tvrdým servisem, dobrým blokem a velkou snahou v poli. První set se prohlál velmi těsným rozdílem 23:25. Druhý set ovládlo naše družstvo, kde si hned na začátku ujelo o pár bodů a po celou dobu si udržovalo dostatečný náskok, který udrželo až do konce, kde skončil výsledek výhrou 25:21. Co set, to více dřiny. Obě družstva potřebovala vyhrát. Nástup do třetího setu se nám moc nevydařil, špatně se doháněly body a opět se prohrálo, tentokrát s větším rozdílem, a to 19:25. čtvrtý set byl velmi napínavý. Touhou po výhře se v poli objevovaly nečekané zákroky. Na útoku se též přitvrdilo, protihráčky si udělaly pár nevynucených chyb, což nám pomohlo a dotáhlo se to až do vítězného konce s výsledkem 25:17. Na řadu přišel rozhodující páty set. U nás se začínalo servisem, ale dlouho jsme ho neudržely. Dělalo nám problémy spoustu rozražených bloků, se kterými se v poli nedalo nic dělat. Přesto se dřelo a chtělo se vyhrát. K jejich kvalitní obraně a útokům nám dělalo problémy sluníčko, které přes okna svítilo rovnou proti nám. Díky špatné viditelnosti se zhoršoval odhad v poli, objevovaly se zajimavé zákroky. V tomto setu nikdo nedovolil si udělat náskok o pár bodů, až v koncovce naše družstvo ujelo na 14:12. Po krásné nahrávce na střed přišla velmi chytrá ulývka směřovaná do prázdného místa. Bohužel ji zastavila páska a protihráčky dotáhly na 14:13. po této nezdařené ulývce přišel plachtící servis, který nám udělal problémy a stav byl srovnaný na 14:14. Drama stoupalo, nervozita hráček taky. Výborně se pracovalo na síti a stav byl 16:15 pro nás. Po našem servisu směřoval od nich útok z hlavního kůlu, kde na velmi ostré diagonále nebylo vidět. Míč náhodně trefil naši hráčku, od které se to odrazilo směrem k síti a trefilo hráčku další, která to pouze naťukla. Míč však směřoval do autu. Smečařka za sítí před míčem odstupovala a on jí těsně nad zemí trefil nohu. Tím pádem jsme mohli slavit výhru v prvním zápase.

Po delší pauze následoval druhý zápas, do kterého se nnastupovalo suveréně, ikdyž se zodpovědností. První set se vyhrál 25:22. Druhý byl ještě těsnější a to 25:23. Vedení 2:0 na sety nás nabudilo ještě více. Vítězství bylo na dosah. Všechno nám to zkomplikovalo vyhozené koleno naší blokařky H.Milcové, a to za stavu 22:23, ta už zápas bohužel nedokončila. Protože na tomto dvojutkání byl kádr užší, musla být vystřídána nahravačkou, u sítě se tedy změnilo postavení. Stav se rychle změnil ve 24:23, při kterém si na stejném místě vyhodila koleno nahravačka M.Knapová. Na žíněnce přibyla další zraněná hráčka, která byla opět vystřídána další nahravačkou. Podání však bylo na druhé straně. Následoval plachtící servis, který byl perfektně příjmutý a ze kterého byla vedena náhra za hlavu, kde místo blokaře směčovala nahravačka, která byla výborně obložena sedícími hráčkami. Její smeč zachytil blok a směřoval 10 cm do autu, který s přehledem pustila. Tímto se vyhrál i druhý zápas. Radost byla veliká, ikdyž jsme měly dvě zraněné hráčky, které jsme hned odvezli do nemocnice.

Tato dvě vítězství se nám velmi hodila.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář