Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soustředění Tomášov 4. - 6. 7. 2016

2. 8. 2016

Jako každý rok jsme v červenci zamířili s dětmi na soustředění. Letos jsme se vrátili na oblíbené msto, a to do rekreačního střediska Tomášov, kde si to nemůžeme vynachválit. Velmi ochotný personál, pěkné ubytování, dobré jídlo, krásná okolní krajina, to vše nám zpříjemnilo pobyt. Celkem se soustředění zúčastnilo 14 dětí. Byli jsme připraveni na každé počasí. V plánu bylo pro děti připraveno spoustu společenských a závodivých her, tréninky na antukovém hřišti, výlety do okolí, pednáška o pravidlech volejbalu a mnoho zábavných her.

fs-1526-dsc_5684.jpg

Děti byly rozděleny do tří skupin a zároveň barev bez ohledu na věk, takže děti byly namíchané do družstev od 4 do 16 let. V těchto družstvech po celý pobyt soutěžily a sbíraly body. Překvapila nás ta soudržnost jednotlivých družstev, vzájemná pomoc starších dětí s mladšími, ochota. Jediná činnost, při které byly děti věkově rozděleny, byl volejbalový trénink, jinak po celou dobu pobytu trávily společné chvíle.

Počasí bylo přímo aprílové, tropická vedra ve chvíli vystřídal déšť. Pěkného počasí jsme využili k tréninkům, procházkám do blízkého Německa, plněním soutěží a hrám v přírodě.

fs-1526-img-20160708-wa0000.jpg

V úterý ráno nás překvapil déšt a přišla chvíle na esa z rukávu. Ve společenské místnosti jsme si užili spoustu legrace.  Počasí se ale brzy umoudřilo a my mohli ještě ped oběděm vyrazit na pěší procházku a na odpolední trénink na antukových kurtech u koupaliště v Mikulášovicích. Úterní večer jsme věnovali předávání cen a společnému posezení u ohně. Středa už byla tím kratším dnem, věštícím odjezd domů. Přesto jsme ho dětem ještě zpestřili. Navštívili jsme zámek Šluknov, kde jsme děti vzali na výstavu strašidel a tím jsme zakončili naše soustředění.

Děti byly velmi spokojené. Jediné, co je trápilo, bylo to, že to rychle uteklo. To je pro nás trenéry zasloužená odměna. Poděkování patří také maminkám, které s námi sousředění absolvovaly.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář