Jdi na obsah Jdi na menu
 


Titul obhájen !

23. 6. 2014

dsc_9825-----kopie.jpg

Sportovní klasika praví, že není umění vyhrát, ale vítězství obhájit. A přesně to se podařilo rumburským juniorkám v okresním přeboru žen v odbíjené. Vlastně nemůžeme psát juniorkám, protože v našem týmu musela občas z důvodu nemoci či studijních povinností vypomáhat Kačka Marhanová, která již chvíli věkem mezi juniorky nepatří. Přesto se velmi ochotně zapojila do rituálů juniorek a svými zkušenostmi mnohdy přinášela do zápasu potřebný klid. Obhajoba titulu je o to cennější, že nám odešly dvě hráčky stálé sestavy. Se šesti hráčkami jsme tak museli odehrát celou sezónu. Navíc byla soutěž doplněna oproti loňsku o dvě kvalitní družstva – Českou Kamenici a Varnsdorf.

Specifikum soutěže je též způsob, jak jsou zveřejňovány výsledky. Družstva získají tabulku po podzimní části a tabulka jarní části a konečná je k dispozici až na slavnostním vyhlášení. Téměř detektivním pátráním nám bylo jasné, že až do posledního zápasu není o vítězi soutěže rozhodnuto. A díky úžasné a příkladné bojovnosti v předposledním utkání našich děvčat s děčínskými ženami, kdy se podařilo otočit nepříznivý výsledek, jsme získali potřebné dva body. Jak se později ukázalo, šlo o klíčový zápas sezóny. Naše juniorky tak získaly stejný počet bodů jako nováček z České Kamenice a o konečném pořadí rozhodl poměr vyhraných a prohraných setů.

Zápas s Děčínem byl pro naše hráčky nejen posledním v letošní sezóně, ale posledním v této soutěži. Vzhledem k odchodům dalších hráček na vysoké školy musíme naše účinkování v okresním přeboru po třech letech ukončit. I přes krátkou dobu v něm naše dívky zanechaly znatelnou stopu. Například „úborovou kázní“, kdy v průběhu loňské sezóny nastoupily v nových slušivých dresech. V letošním roce je následovala řada dalších týmů. Je to logické – ženy se chtějí líbit v každé situaci. A pokud se třeba prohraje, alespoň je možné použít známé motto: „Není důležité vyhrát, ale dobře vypadat“!

Naše juniorky nejen dobře vypadaly, ale též dobře hrály. Především se soupeřkami z horních pater tabulky to byly zápasy, které svou úrovní připomínaly krajský přebor. A za to jim patří náš dík. Je pravda, že jsme na ně byli nároční a občas je doháněly až k slzám. Věříme, že získané dovednosti a zkušenosti využijí nejen při sportu, ale třeba i v dalším studiu. Hodně štěstí, dívky!

Sestava družstva: Hýblová A., Hýblová M., Michalinová, Chuchlová, Šinkorová, Andršová, Marhanová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář