Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okres OPEN 2013

25. 7. 2013

Na hodnotící schůzi Okresního volejbalového svazu Děčín od řady zúčastněných zazněl návrh uspořádat o prázdninách pro hráčky hrající okresní přebor turnaj v beach volejbalu. Zároveň bylo naznačeno, že bychom ho mohli uspořádat my - TJ Rumburk. Nápad se nám zalíbil, a proto jsme na 20. července objednali kurty v areálu Sport Life Centra Rumburk, ceny, diplomy, medaile a hlavně počasí.

Vše klaplo na jedničku. Do bojů v prvním ročníku turnaje Okres Open 2013 se zapojilo šest dvojic. Po dvou z Děčína, Rumburku - žen a Rumburku - juniorek. Hrálo se systémem každý s každým na dva hrané sety do 21. Už od prvních výměn bylo zřejmé, že hráčky si s pískem pod nohama rozumějí. Mnohdy ale písek po obětavých zákrocích nezůstával pouze pod nohama, a tak ho bylo třeba na kurt vyklepávat a vysypávat zpět.
Jak se při konečném zúčtování ukázalo, již třetí zápas rozhodoval o pořadí na stupních vítězů. Svedl proti sobě v jejich prvním zápase obě dvojice juniorek, které se tři dny před turnajem vrátily ze soustředění v Jablonném v Podještědí. Na jejich hře to bylo znát a k vidění byla řada dramatických a strhujících výměn, kdy žádný míč nebyl dopředu ztracen. Juniorky se na konec v tomto zápase o body podělily a jak se později ukázalo, šlo o jedinou bodovou ztrátu. V ostatních zápasech již nezaváhaly, ale zkušenosti a úderová jistota žen z Děčína i z Rumburku v některých zápasech zajistila, že o dramatické koncovky setů nebyla nouze a juniorky zvítězily nejtěsnějším možným rozdílem.
Po třech hodinách urputných bojů, kdy každá z dvojic měla v nohách deset setů (a objektivně přiznejme, že další už by v některých případech byly odehrány nejspíše vsedě), byly vyhlášeny výsledky. Na prvních dvou místech rumburské juniorky (stejný počet bodů a pouze rozdíl jedenácti bodů v celkovém skóre) - 1. Markéta a Andrea, 2. Jana a Hana. Třetí místo patří rumburským ženám - Markétě a Pavle. Čtvrté a páté místo pak hostům z Děčína a na šestém místě pak figurují rumburské ženy Radka a Kačka. Také mezi pátým a šestým místem rozhodovalo celkové skóre (v tomto případě byl rozdíl pouhých osmi bodů).
Po závěrečném ceremoniálu si všechny dvojice slíbily, že za rok se utkají znovu, a my můžeme jenom doufat, že se druhého ročníků zúčastní i další oddíly. Pak už se jen odpočívalo, doplňovala energie a tekutiny.
 

Náhledy fotografií ze složky Okres OPEN 2013

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář